Sałatka warzywna ze śledziem i ogórkiem. Składniki: ziemniaki konserwowe 20% (ziemniaki, sól, przeciwutleniacze: kwas cytrynowy, kwas askorbinowy, pirosiarczyn sodu), ogórek konserwowy 16% (ogórek, woda, cukier, ocet spirytusowy, sól, aromat naturalny, ekstrakt kopru), olej rzepakowy, filety ze śledzia atlantyckiego bez skóry marynowane, krojone 15% [filety ze śledzia atlantyckiego (Clupea harengus), woda, cukier, sól, regulatory kwasowości: kwas octowy], pieczarki pasteryzowane (pieczarki, woda, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; przeciwutleniacz: kwas askorbinowy), jabłko konserwowe (jabłko, woda, cukier, przeciwutleniacze: kwas cytrynowy, kwas askorbinowy), woda, cukier, cebula marynowana 3% (cebula, woda, sól, regulatory kwasowości: kwas octowy, kwas jabłkowy, kwas winowy; przeciwutleniacze: kwas cytrynowy, kwas askorbinowy), sól, żółtko jaja w proszku, ocet spirytusowy, musztarda (woda, gorczyca, ocet spirytusowy, cukier, sól, ocet winny, przyprawy), regulatory kwasowości: octany sodu, kwas mlekowy; substancje konserwujące: sorbinian potasu, benzoesan sodu; pieprz czarny.Produkt może zawierać: soję, seler, mleko i gluten (z pszenicy i owsa).
Wartość odżywcza w 100 g produktu : | |
Wartość energetyczna | 929 kJ/224 kcal |
Tłuszcz | 19 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,7 g |
Węglowodany | 8,8 g |
W tym cukry | 6,0 g |
Białko | 3,9 g |
Sól | 1,5 g |