Logo Seko
Wróć do listy

Sałatka śledziowa tatarska z ogórkiem

Sałatka warzywna ze śledziem i ogórkiem. Składniki: ziemniaki konserwowe 20% (ziemniaki, sól, przeciwutleniacze: kwas cytrynowy,  kwas askorbinowy, pirosiarczyn sodu), ogórek konserwowy 16% (ogórek, woda, cukier, ocet spirytusowy, sól, aromat naturalny, ekstrakt kopru), olej rzepakowy, filety ze śledzia atlantyckiego bez skóry marynowane, krojone 15% [filety ze śledzia atlantyckiego (Clupea harengus), woda, cukier, sól, regulatory kwasowości: kwas octowy], pieczarki pasteryzowane (pieczarki, woda, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; przeciwutleniacz: kwas askorbinowy), jabłko konserwowe (jabłko, woda, cukier, przeciwutleniacze: kwas cytrynowy, kwas askorbinowy), woda, cukier, cebula marynowana 3% (cebula, woda, sól, regulatory kwasowości: kwas octowy, kwas jabłkowy, kwas winowy; przeciwutleniacze: kwas cytrynowy, kwas askorbinowy),  sól, żółtko jaja w proszku,  ocet spirytusowy, musztarda (woda, gorczyca, ocet spirytusowy, cukier, sól, ocet winny, przyprawy),  regulatory kwasowości: octany sodu, kwas mlekowy; substancje konserwujące: sorbinian potasu, benzoesan sodu; pieprz czarny.Produkt może zawierać: soję, seler, mleko i gluten (z pszenicy i owsa).

 

Wartość odżywcza w 100 g produktu :
Wartość energetyczna 929 kJ/224 kcal
Tłuszcz 19 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,7 g
Węglowodany 8,8 g
W tym cukry 6,0 g
Białko 3,9 g
Sól 1,5 g