Zdrowie i kulinaria

Przy wyborze trunku należy kierować się własnymi preferencjami, ale warto również słuchać rad specjalistów.

Przygotowując dania z ryb stajemy przed dużym dylematem – jakich przypraw użyć, aby nie zdominować smaku mięsa, ale żeby go wydobyć i podkreślić.

Producenci kolorowych napojów prześcigają się w pomysłach na hasła reklamowe, które mają na celu przyciągnięcie klientów. Na co jednak warto zwrócić uwagę, aby nie dać się oszukać i kupić produkt, który spełni nasze oczekiwania?

Sól to nazwa zwyczajowa chlorku sodu, niezbędnego dla życia i utrzymania dobrego stanu zdrowia. Jest szeroko stosowana dla nadawania smaku produktom żywnościowym i w ich przechowywaniu. Ponadto jest naturalnym składnikiem wielu produktów.

 

Woda jest niezbędna do przeprowadzenia większości procesów, zachodzących w organizmie człowieka, m.in. reguluje temperaturę ciała, uczestniczy w transporcie składników odżywczych, usuwa niepotrzebne produkty przemiany materii. U noworodka stanowi ok.

Strony