Firma

07-02-2014
O nas

SEKO SA to wiodące polskie przedsiębiorstwo przetwórstwa rybnego. Firma powstała w 1992 roku w Porcie Rybackim „Dalmor" w Gdyni, a w 1995 roku została przeniesiona do Chojnic. Nowoczesny zakład firmy ma obecnie powierzchnię 16 tys. m2.

 

W ofercie SEKO SA jest ponad 200 pozycji asortymentowych w 17 kategoriach. Są to marynaty, mrożonki, pasty, sałatki i konserwy przygotowane głównie na bazie śledzia i makreli sprowadzanych z certyfikowanych łowisk Islandii, Norwegii, Danii, Niemiec i Kanady. Firmę cechuje innowacyjne podejście do konsumenta – w produktach uwzględnia aktualne trendy w żywieniu, potrzeby konsumentów, zmiany rynkowe. SEKO posiada system zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności potwierdzony licznymi certyfikatami.

 

Produkty SEKO SA są dostępne w sieciach handlowych i hurtowniach na terenie całego kraju, a także na rynkach zagranicznych, m.in. w Niemczech, Czechach, Słowacji, Irlandii, Anglii, Rumunii, we Włoszech i we Francji oraz na Litwie.

 

15 marca 2007 SEKO SA zadebiutowało na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie. W grudniu 2016 roku po raz dziesiąty otrzymało prestiżowy tytuł Gazeli Biznesu.